carregant

SALA TARONGERS. Palau de la Generalitat. Barcelona.

El paviment presentava grans zones erosionades, pèrdues i importants mutilacions de parts de l’original; causades per les successives reformes i canvis d’usos de la sala al llarg de la seva història.

Després de múltiples proves, variant lleugerament els tons de color de les noves peces de ceràmica mitjançant pàtines, creem un ventall de combinacions molt ampli, millorant la lectura del mòdul compositiu i de color del paviment original.

Es va finalitzar el treball amb la instal·lació d’un material de protecció transparent que permetés l’ús de la sala i la visió d’aquest element patrimonial in situ.

  1. Restauració de peces originals i ajustament de zones de contacte entre la reintegració i les àrees mutilades.
  2. Preparació d’una zona a reintegrar.
  3. Vista general del paviment completat amb les àrees reintegrades.
  4. Instal·lació de protecció de PVC transparent que facilita la conservació del paviment original in situ i permet l’ús de la sala.

Projectes

PAVIMENT CERÀMIC. Sala Tarongers. Palau de la Generalitat. Barcelona

Segle XVII (1603-1608). Ceramista: Lorenzo de Madrid.

PAVIMENT CERÀMIC. Sala Tarongers. Palau de la Generalitat. Barcelona

Compartir